søndag 24. november 2013

Top of Europe - og andre fine steder i Sveits

Sveits er eksepsjonelt vakkert. Fjellene, dalene, innsjøene, byene. Wow.

Det eneste minuset jeg kan finne ved Sveits er at det er nesten litt for vakkert. Da vi tok toget sørover og krysset grensen til Italia, der det var mer støv og skitt, skrot og slitasje, var det nesten som om vi senket skuldrene litt...
Og det kan hende noen innfødte sveitsere også synes det blir litt idyll-overdose til tider. I hvertfall mener jeg at jeg så en type på gaten i Bern ikledd T-skjorte med teksten "Kill Heidi". Men jeg er ikke 100 % sikker på at jeg husker riktig.

Uansett - Sveits er et eventyr for alle som er glad i å gå på tur. Vi gikk dagsturer, men drømmen er å komme tilbake en dag og gå Sveits på langs. Følge den europeiske langdistanseruten E1 fra Bodensee i nord til Lago di Lugano i sør.

Med et lite barn i huset er det ikke blitt mange utenlandsturer de siste årene. Og det er helt greit. Men det er fint å kikke på bilder og mimre tilbake. Disse er tatt i påsken for to år siden.




 Vakre Luzern.

Med båt over Vierwaldstattersee (Lake Lucerne)

Paraglidere fra toppen av Rigi, 1797 moh.


Uforglemmelig tur fra toppen av Rigi og ned til landsbyen Weggis ved bredden av Lake Lucerne.

Utsikt fra Jungfraubahnen, som går opp til 3454 moh. Noe å tenke på når det blir sagt at det er vanskelig å bygge jernbane i Norge. Med all respekt for norske jernbanebyråkrater, selvsagt. ;-)


Jungfraujoch, eller Top of Europe som det heter i turistinfoen. 3471 moh; utsikt mot Aletschbreen.


Inspirasjon:
Lonely Planet: Walking in Switzerland
Lise Foss: E1 - Til fots gjennom Europa 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar